תמיד העסיקה אותי השאלה איך נוכל לשמר את התקופה שלנו ואיך היא תיראה בעתיד הרחוק לארכיאולוגים של מחר. עם כל השינויים שבאו אלינו בסוף המאה העשרים ותחילת המאה העשרים ואחת יש יצירות מוזיקליות שכמעט "נשכחו" בגלל חוסר הזמינות שלהן והדוגמא הבולטת ביותר היא תקליטי 78 סל"ד שהוקלטו בתחילת המאה שעברה. אדם בשם קליף בולינג החליט לקחת לעצמו פרוייקט אישי וליצור אוסף של תקליטי 78 סל"ד מכל מיני מקורות בפורמט הכל כך עכשוי של MP3 כדי להוציא חזרה לאור את אותם יצירות נשכחות.
מדובר באוסף עצום של הקלטות מתחילת המאה וכמה מהקלטות הג'אז הראשונות בהיסטוריה שלא לדבר על הקלטות אקזוטיות של שירי מהפכה רוסים ויצירות מעולם התרבות הערבי, היווני והיפני . מה יגידו אותם אנשים שחיים היום על המוסיקה, המילים והתרבות של תחילת המאה ה-20? האם אותם אנשים יימצאו את הקשר לכל היצירות המודרניות ותהליך האבולוציוני של המוסיקה הפופולרית כיום?
הטיול באתר ושמיעה של החומר המוקלט מזכיר לי סיור במוזיאון שבו אתה נחשף לתרבויות שכבר לא קיימות וזמנים שעברו להם ונשכחו מבין האירועים ההיסטוריים השונים. מכיוון שהיכולת להקליט צליל היא די חדשה בתרבותנו ניתן לחוות את אותה תקופה היסטורית ע"י שמיעה שהיא החוש שלא ניתן היה לשמר עד עליו (כמו גם הראייה בצילומים והקלטות התמונה הנעה בוידיאו).
הרצון לגשר על תקופת הזמן שעברה מאז שהיצירה נוצרה תמיד תמון בנו עוד מילדות וימי קדם. האתר עבר לאחרונה כמה שינויים כולל סגירה של ההוסט ע"י Yahoo ופתיחה מחדש ואמור להפתח שוב מחדש בקרוב לפי הידיעה בראש הדף.
עוד אתר מעניין באותה סדרה הוא אוסף ברמה שלא תיאמן של תקליטים עתיקים (ופחות עתיקים) מתוצרת מירב אומני בריה"מ על כל נושא שהיה מותר לשיר עליו כולל פזמונים קומוניסטיים וסוציאליסטיים במגוון שפות העולם (פועלי כל העולם התאחדו!).
להשאיר תגובה