אז דיברתי עם מנחם גרנית – זקן השבט, האדם שיודע יותר מכולנו. הוא ראה את רשת ג' (הלועזית) בעלייתה והוא ראה אותה בנפילתה, הוא ראה אותה בבגדי המלכה החדשים, הוא רואה אותה גם הולכת לאיפה שנראה שהיא תגיע מתי שהוא. מנחם גרנית רואה הכל ויודע הכל. אבל חבר, בשביל מה אני מראיין אותך, בשביל לשמוע עד כמה הכל נחמד ועד כמה אין מקום לשינוי? אולי אתה צודק במקרה הזה ולא צריך להזכר בכמה היה טוב פעם וכמה עכשיו לא, אבל לפי דעתי אתה מבטא דעה ממסדית. נכון שאתה ותיק ונמצא שם מאז אתמול, אבל אולי נשארת שם. קבל סמיילי.
::.::
תן בבקשה היסטוריה קצרה של רשת ג', עם דגש על האימפקט שלה על שינוי מעמדה של המוסיקה הלועזית בארץ.
"רשת ג' התחילה לשדר ביוני 1976, לפניה לא היתה תחנה ששידרה מוסיקה פופולרית קלה בלבד. כן, היה את קול השלום שקמה בערך במקביל, שלוש שנים לפניה. אבל לפני כן היה חלל, לא היתה תחנה כזו ששידרה רק מוסיקה. רשת ג' מהבחינה הזאת היתה באמת ראשונה, וזו היתה בעיקר הסיבה שהיא קמה… רשת ג' שידרה מוסיקה פופולרית מכל הסוגים לכל הגילאים – גם פופ הכי קליל כמו קליף ריצ'רד וגם להקות מתקדמות יותר כמו ג'נסיס – ומכאן נבעה הצלחתה, מן הסתם. רשת ג' גם היתה הראשונה להביא תכניות אינטראקטיביות – שעשוענים, מצעדים וכו'. בסוף שנות השבעים היא היתה התחנה המואזנת בארץ והאפילה על כל התחנות האחרות. מ-1995 התחילה להיות לרשת ג' תחרות – התחנות האיזוריות והפיראטיות. רשת ג' לא היתה בלעדית בשוק, וגם התחילו להרגיש את זה כשהתחנות האחרות זינבו ו"גנבו" ממנה שדרנים. זה היה אחד מהצידוקים לשנות את האסטרטגיה".
האם המעמד של המוסיקה הלועזית השתנה כשקול ישראל לא משדר מיינסטרים לועזי? האם במציאות של היום אגדה שכזו היא ברת-שחזור?
"עצם זה שאין בקול ישראל תחנה שמשדרת מוסיקה כזו היא נקודה מעניינת ושאלה שיכולה להשאל. אבל אני לא חושב שעצם זה שאין כזו, גרמה לחשיפה להתמעט. יש אפשרויות אחרות. נכון, שדרני מוסיקה שהם כוכבים אין, אבל זה כי המדיה השתנתה והרדיו השתנה. צריך לזכור את זה. היום כבר יש דרכים אחרים לצרוך מוסיקה פופולרית, לא צריך את רשת ג' לצורך העניין. אני אומר בגדול שלא צריך לשאוף לחזור אחורה, מה שהיה נגמר, העולם מתקדם ולא בהכרח לטובה. אגדות לא צריך לשחזר, נוסטלגיה היא דבר יפה אבל אי אפשר לחיות עליה. היום אנו עושים חשיבה נוספת, כי רשת ג' כבר משדרת 10 שנים מוסיקה ישראלית, אנחנו עושים חשיבה איך ללכת קדימה ולא להזכר במה שהיה טוב פעם".
להשאיר תגובה