בעוד כשבועיים (27.5) יעלה אל אקרני בריטניה (בארה”ב הוא עלה כבר ב-22.4) סרט שדיג’יי מגזין צופה לו הצלחה מסחרית ענקית ומגדיר אותו כסרט הקלאבינג הטוב ביותר אי פעם וכסרט תרבות הנעורים הבריטי הגדול ביותר מאז “טריינספוטינג”. הסרט נקרא “It’s All Gone Pete Tong“, על פי סלנג של קלאברים ל”הכל התחרבן” (”it’s all gone wrong”) ; הסרט הוא mockumentary על תקליטן-על באיביזה ובמסגרת היותו כך הוא כולל הופעת קמאו של כל המי ומי: פיט טונג כמובן (שגם הפיק ומראיין בסרט את התקליטן), טיאסטו, קארל קוקס, פול ואן דייק, לול האמונד (דראם קלאב), ברי אשוורת’ (הדאב פיסטולס) ועוד. הוא יתלווה מן הסתם גם בפסקול להיטי-קלאברי, באדיבות לייבל-על בפני עצמו, פוזיטיבה, שמן הסתם יתרום גם להצלחה מסחרית של הסרט. מה שעוד מוסיף לפופולריות של הסרט הוא העובדה שאת התפקיד הראשי בו מגלם פול קיי, מי שמוכר לבריטים כ”דניס פניס”, הדמות הסרקסטית והמתעללת בסלבריטאים מהסאנדיי שואו ב-BBC2, שעל פי הביקורות לפחות הופך לבדו את הסרט לראוי לצפיה, וגם זכה בפרס השחקן הטוב בפסטיבל הקומדיה האמריקאי והביא שבחים דומים בפסטיבלים נוספים שבהם הוצג, כמו לדוגמה פסטיבל טורונטו האחרון (הסרט נעשה ע”י צוות משותף שחציו קנדי, לא רק בריטי).
פרנקי וויילד הוא התקליטן ה”אגדי” הפיקטיבי, שהפך לנושא של סרט התעודה (הפיקטיבי, הכל פיקטיבי) הזה ולשלושה ספרים נוספים. הוא תואר בתור “המייקל ג’ורדן של התקליטנות” ו”אחד מהתקליטנים שהגדירו את תרבות הדיג’ייז”. במהלך שנות התשעים הוא הפך לאחד מתקליטני -העל המפורסמים בעולם, ואחד המוכשרים שבהם. הוא הסתובב בכל העולם אבל בעיקר איביזה היתה המקדש שלו. מיטב התקליטנים ואנשי התעשיה מתארים בסרט את היכולות הפנומנליות שלו “לנגן” את הקהל. הוא הצליח לא רק לעשות לעצמו שם, אלא גם הצליח מסחרית, בשנות התשעים הוא הריץ סדרת אלבומי מיקס מצליחה בשם “Fundementals”, האלבום “OTAY” שלו, שיצא ב-2000 תואר בביקורות כ”פט סאונדס” של ההאוס, והלהיט “Everything is OTAY” כבש את העולם במקביל. וויילד זכה בתואר אמן השנה של מגזין הספינר וגם בפרס התרבות הספרדי.
אבל כל התארים האלה לא שווים שום דבר לעומת הסיפור שמגיע כמה שנים מאוחר יותר, פרנקי וויילד אינו רק התקליטן הטוב ביותר בעולם בשנותיו הגדולות – פרנקי וויילד היה גם בעל יכולות תקלוט כאלה שאפשרו לו להפוך מאוחר יותר לתקליטן הרבה יותר אגדי ממה שהוא היה, תוך שהוא מנצל גימיק ייחודי שבהתחלה הוציא אותו כמעט מכלל שליטה ומאוחר יותר רק העצים את המיתוס שהוא. במהלך התקופה הוא הרי התמכר (כתקליטן סטריאוטיפי) לאלכוהול ולקוקאין. ביחד עם בעית שמיעה מולדת שדגרה, עם הזמן זה הפך יותר ויותר לחרשות מוחלטת. וויילד נכנס לדכאון עמוק, שהשמועות סיפרו שהפך כמעט לנסיון התאבדות, והסתגר בביתו שנה שלמה. בתמיכה של החברים שלו הוא ניצל את הכשרון שלו שאפשר לו ללמוד את הקטעים, ועשה קאמבק כתקליטן החרש הראשון אי פעם!
אלא שאז, בשיא ההצלחה, אחרי הפריחה והשקיעה והזריחה המחודשת… הוא שוב נעלם, והפעם לתמיד. אף אחד לא יודע איפה הוא היום, אחרי התעלומה הזאת עוקב סרט התעודה הזה, שהוא חצי תיעודי וחצי עלילתי-קומי. בסופו של דבר, מה שקורה כיום – יש המאמינים שהוא מת, יש המאמינים שהוא מופיע תחת שם אחר ויש המאמינים שהוא פרש לגמרי. אלה שמאמינים שהוא עוד חי מאמינים שהוא מסתתר בין השאר בגלל בעיות כספיות שנותרו לו עם אשתו-לשעבר, אשתו לשעבר היא הדוגמנית סוניה סלווינסקי, שמגלמת קייט מגוואן, שגם מככבת בקליפ של “OTAY” ובקרדיטים שלה נמצא גם “אנשי המסיבות”.
“It’s All Gone Pete Tong” מגיע כמעט חמש שנים אחרי “קווין ופרי קורעים את איביזה”, בנסיונו לשווק את איביזה לשוק האמריקאי, הפעם כאמור צופים לו הצלחה גדולה יותר. הישג, עד כמה שניתן לקרוא לזה, אפשר לראות בהכנסות פר בית קולנוע. בשבוע צאתו הוא צבר 19,717$ בבית הקולנוע היחיד שהוקרן בו, והגיע למקום השני בסה”כ בממוצעי ההכנסות לבתי קולנוע אחרי “Kung Fu Hustle” הלהיטי. אח”כ הוא הורחב ל-16 בתי קולנוע וצבר עד כה בסה”כ 55,000 דולר. סכום די נאה.
להשאיר תגובה