קודם כל מזל טוב לסוכן תרבות לרגל שנתיים להווסדו. הוא השיג 45000 כניסות בשנתיים האלה כאשר 25000 מהן היו בחצי השנה הראשונה מאז הבלוג הושק. מאז העברתי כמה שינויים, היתה תקופה קצרה שלא עדכנתי, וגם העברתי שתי קטגוריות (הפופולריות ביותר, מסתבר) לבלוגים אחרים כדי לא להציף את הפיד. הבלוגרים האחרים עשו בינתיים ב-8 חודשים 1250 פוסטים, וכמות הכניסות לבלוג הזה ירדה. למרות שמאז היא מתאוששת ומתייצבת על 2200 כניסות בחודש. שזה נחמד, לא הרבה, אולי כי אני לא עושה יותר מדי קידום אתרים. אפילו את הבלוגים האחרים לא השקתי בקול תרועה – עד השבוע.
עשיתי את זה ל"זיפט" בשבוע שעבר, בשליחה לתפוצה רחבה כשאני מלקט את הכתובות ידנית, ובמקרה של "תיעוד האזנה" יכולתי להעזר באפליקציה מוכנה של האתר פוסטרס שמייבאת את רשימת המכותבים מג'ימייל. מה שאכן עשיתי, כמובן מבלי לוודא בפוסטרס שהבלוג הראשי הוא הבלוג "תיעוד האזנה", ולכן כששלחתי מהממשק של האתר, הוא שלח הזמנה לבלוג אחר, של הסיכומים בפילוסופיה. פאדיחה אבל לפחות צירפתי הודעה בכתב שהודיעה על האתר הנכון. אבל פתאום קיבלתי הודעות זועמות שמדובר בספאם, כלומר שמה שיצא הוא שלא ביצעתי "הזמנה" אלא "הוספה כמנוי מבלי לשאול", וזו חוצפה. ובמילותיה של המתלוננת, "המייל שקיבלתי היה מייל שביקש ממני לאשר את המנוי לבלוג סיכומי הפילוסופיה, ואליו נלוותה בכלל הזמנה לקרוא בלוג אחר, שבכלל עוסק במוסיקה". אתם מוזמנים לקרוא את ההתכתבות באתר שלה – כאן.
חמש שאלות עלו כתוצאה מהדיון: א. האם הוספת עשרות או מאות כתובות מייל כמנויים לבלוג הינה פעולה לגיטימית כמו הצעת חברות בפייסבוק? ; ב. האם זה "בסדר" (ותעזבו בצד את חוק הספאם) לשלוח הודעות בתפוצת נאט"ו שכזו כאשר מדובר בבלוג שאינו למטרות רווח? ; ג. האם הצעת חברות גורפת לאנשים שאינם מכירים אותך (אבל שאתה כנראה יודע מיהם) היא פעולה ראויה? ד. האם אי קבלת הטענה לפיה לשלוח לאנשים זרים הזמנות שהם לא ביקשו לקבל זה לא ספאם אלא הזמנה לתוכן שיעשיר ויפרה את עולמם, היא אתיקה אינטרנטית לקויה? ה. מי בכלל אוסף כתובות דוא"ל של אנשים שהוא לא מכיר ושומר אצלו בקונטקטס?
:: . ::
בפוסט בבלוג שלה כתבתי את דעתי, ובקצרה אכתוב אותה כאן: מיילים קבוצתיים והזמנות לאתרים הם כאלה שניתן להתעלם מהם, וצריך אם רוצים. הזמנות לאתרים זו נורמה בקרב מקדמי אתרים, זו הזמנה חד פעמית ולא כפיה. זה בדיוק כמו הזמנה לאירוע בפייסבוק. מעבר לכך, זו הצעת חברות. אין הבדל בין הצעת חברות בפייסבוק לבין הזמנה לאתר דרך ייבוא קונטקטס. לשלוח הזמנה לבלוג ולהציע חברות בפייסבוק זה להושיט יד לשלום, מי שלא רוצה לא מחזיר. לא הייתי מתלונן כלפי מישהו שבא אלי ברחוב ורוצה לומר לי שלום, אלא אם כן הוא היה רוצה לנצל אותי. לא הייתי מתלונן גם כלפי חבר שהיה משאיר לי הודעה בתא הקולי: "הי, עברתי לגור בסביבה, אם בא לך להפגש מתי שהוא צור איתי קשר". הזמנה היא כאמור הצעת חברות, הבלוג נועד להציע שירות, התמורה היחידה שבאה בצידה זו בקשה (ולא דרישה) לידידות.
וכמובן: ההודעה כללה מפורשות הזמנה לקרוא את הבלוג, ואפשרות לאשר מנוי אם רוצים. כלומר, אפשר לקרוא באופן חד פעמי, ואם רוצים לקרוא בקביעות אפשר לקצר הליכים. פוסטרס השתמשו בתכסיס שמדרבן את הקוראים לעשות מנויים ולהביא להם כניסות מזדמנות של אנשים שעשו מנוי בפזיזות. אני לחצתי על קליק שכתוב בו invite readres. לא לחצתי על קליק שהיה כתוב בו add as subscribers. זה שפוסטרס בחרו לרשום את המוזמנים אוטומטית כמנויים, הבעיה שלהם ובעיקר בכך שהם הטעו אותי. כך שגם אם זה ספאם, זה נעשה בשגגה.
:: . ::
הערה: את הגישה לאתר של סיכומי הפילוסופיה חסמתי לאחר שמרצים התלוננו שהם לא אישרו להעלות סיכומים. חסמתי לפחות עד להודעה חדשה, לכשאמיין מה אפשר להציג ומה לא. בינתיים מי שרוצה גישה מוזמן לשלוח אלי מייל כדי לקבל סיסמת גישה.
להשאיר תגובה