by Negus of Pop

Culture Agent

הסטנדרטים משתנים

מחקר חדש קובע: הנתונים הסוציו-אקונומיים משפיעים על האסתטיקה, ועל חומרתם של הסטנדרטים הקוסמטיים. כלומר, כשאנחנו עניים יותר אנחנו מסתפקים במועט, כשאנחנו עשירים יותר אנחנו תובעניים. כלומר שוב, העניים מכוערים ולא רואים בכך כיעור והעשירים יפים אבל לעיתים לא מחשיבים את עצמם ככאלה, כי הם מצפים ליותר. כמובן, לא זה מה שהמחקר אומר אבל זה מה שאני מבין ממנו – העני שמח בחלקו, העשיר אינו שמח בחלקו. העני הוא העשיר האמיתי, והכל יפה. בכל אופן, אובייקט ההשוואה במחקר הוא לא אחר ממגזין פלייבוי, חוברות שנות השישים לעומת אלה של שנות האלפיים, והטענה: מן הסתם היום אנחנו עשירים יותר, וחיים את חיי הרווחה, לכן גם הדרישות שלנו מחמירות יותר מאשר אלה הפשוטות שהיו אז.

האירוטיקה של אז היתה עממית וכפרית, והיום היא בורגנית ואליטיסטית – Socialite. בעוד שאז, בזמנים קשים, הסתפקנו במועט, לא במושלם, בנשים בוגרות, גבוהות, כבדות ולא פרופורציונליות, כיום אנחנו מעדיפים נשים רזות יותר, נעריות יותר, קטנות יותר, עם יחס אופטימלי יותר בין חזה, מותניים, אגן וירכיים – חזה גדול יותר, אגן צר יותר, וירכיים תואמות. 90-60-90, ולא פחות. ומי שפחות, לא מספיק יפה, לפחות לא כיום, כי אז, כאמור, היא היתה מאוד כן. אז הסטנדרטים היו פחות פרפקציוניסטיים, אז היופי היה פשוט. אז האסתטיקה היתה שונה. אז, הו, כמה היה טוב. בחורות מכוערות היו יפות, היום היפות מכוערות. איזו רומנטיקה.

ואם כבר שואלים אותי, אני חושב שהם טועים. תמונתה המפורסמת של לנה הופיעה בגליון מ-1972, שזה לא הרבה אחרי שנות השישים וכן הרבה לפני שנות האלפיים. מימדי הגוף שלה הם הרבה יותר אופטימליים מאשר השמנמנות שהמחקר כל כך מתפייט עליהן, הם הרבה יותר מושלמים גם מכל נערת פלייבוי "עכשווית" – טרה פטריק, פמלה אנדרסון או פשוט אנה ניקול סמית'. כולן בחורות הרבה יותר מלאות והרבה פחות פרופורציונליות ומושלמות, כולן MILF כי זה מה שבתכל'ס אנחנו עדיין אוהבים – יופי בשל, יופי פשוט, יופי לא מושלם ובטח שלא בתולי. אז אני לא יודע מה הם מנסים לומר. קרדיט.

תגובה אחת על 'הסטנדרטים משתנים'

  1. אבי, הפורנו רטרו חוזר וירטואלית ובגדול, בל נתייחס גם לאמצעי הצילום של פעם(פילם), רמת הצלמים הגבוהה שהתקיימה בעבר (ביחס לתוצאות הרועדות/סטטיות של ימינו) ובנוסף לכמות ההקדשה שניתנה בימים הבתוליים הללו לבימוי ולרעיון התסריטאי.
    ואם כל זאת, איך שרה זמרת הפופ העברי עפרה פוקס בלהיטה- "אז היה אז ועכשיו זה עכשיו".

    ורק לסיכום – אחלה כתבה, תן עוד כאלו בנושא המענג.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: